Na Moravě mají slivovici, v Čechách zase pálenku. Je to stejný název pro totéž, ale i tady platí – když dva dělají totéž, není to totéž. Moravané si nejvíc pochutnávají na slivovici vyrobené ze švestek, ale nepohrnou ani jinými ovocnými destiláty. Vyrobit slivovici není jednoduché. Je potřeba dbát na dostatečnou dobu kvašení, aby měl kvas nejen správnou konzistenci, ale aby měl především dostatek cukru. Bez něj nebude slivovice dobrá. V Čechách mají raději většinou ovocnější pálenky s nižším obsahem alkoholu, protože na ty moravské nejsou moc zvyklí. Ostatně když si do Prahy přivezete slivovici od rodičů z Moravy, nejspíš pár kotlů odrovná všechny vaše kamarády.

plody švestek

U Lihovárka najdete alkoholu poklady. Kdo má rád alespoň občas doušek něčeho ostřejšího, nejspíš sáhne právě po něčem s vyšším obsahem alkoholu. Slivovice je dobrá nejen na chuť, ale pomáhá i při žaludečních problémech, při nachlazení a bolestech v krku, ale je dobrá i do kuchyně – takové palačinky flambované ve slivovici budou pryč velice rychle.

nalévání slivovice

Máte rádi jedinečnost?
Kdo si rád dopřává originální věci, může si tady vybrat spoustu lahví jedinečného alkoholu. A to jedinečného nejen chutí, ale i designem lahve. Jsou tady výrobky z produkce zejména výrobců v ČR, kteří opravdu umí. Najdete tu spoustu sběratelských kousků, které mohou být i skvělým dárkem k mnoha příležitostem. Dopřejte sobě nebo svým blízkým třeba slivovici z lokálních palíren. Jednou z nich je Salabka první pražská palírna Lihovarek.cz
. I z této výrobny k nám míří různé produkty, které si zamilujete díky jemné chuti nejlepšího ovoce z místních sadů. U Lihovárka se dbá na kvalitu nabídky, proto tu najdete tolik výrobků ze všech koutů republiky. Ochutnejte třeba tradiční švestkovici, nebo vyzkoušejte pálenku z višní. Ať si vyberete jakkoliv, vaše chuťové pohárky se budou tetelit blahem.